Bulgaristan ile Türkiye’nin tarihi bağlarının çok güçlü olduğunu, halen orada toplam nüfusun yüzde 10’unu Türk soydaşların oluşturduğunu ve ikinci büyük etnik grup olduklarını anlattı. Kızıltan, “Tarihi ve kültürel bağlarımızı, ticarette işbirliğine dönüştürmek istiyoruz. Bunun için çok uygun bir zemin var. Özellikle alabalık, levrek ve çipurayı biliyor ve yiyorlar. Şu anda Yunanistan’ın hakim olduğu Bulgaristan pazarında Türk su ürünlerinin tüketiminin artması için tanıtım çalışmalarımız devam edecek.” diye konuştu.
Bulgaristan Türk balığı yiyecek
неделя, 7 април 2013 г. |
Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Bulgaristan’ın en büyük gıda fuarına ilk kez katılarak Türk su ürünlerini tanıttıklarını, gördükleri ilgiden son derece memnun kaldıklarını söyledi.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
0 коментара:
Публикуване на коментар